U trendu

Alegri: Juventus bi mogao da ispadne iz Serije A, moramo da pobeđujemo

TORINO – Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri priznao je danas da bi torinski klub mogao da ispadne u Seriju A posle oduzimanja 15 bodova zbog nelegalnog poslovanja, prenose italijanski mediji.

Italijanski sportski sud kaznio je Juventus pre 10 dana oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača. Torinski klub je bio treći na tabeli i borio se za plasman u Ligu šampiona, ali sada Juventusu preti ispadanje iz Serije A.

„Moramo osvajati bodove kako bismo obezbedili opstanak u Seriji A. Situacija se okrenula naglavačke, ali ovo je realnost u ovom trenutku i to moramo da prepoznamo, inače će se loše završiti po nas“, rekao je Alegri.

Juventus je sinoć na svom terenu poražen od Monce (0:2) u meču 20. kola Serije A. Torinski klub je sada na 13. mestu na tabeli sa 23 boda.

„Moramo da budemo svesni pozicije koju imamo na tabeli u ovom trenutku, a ne da razmišljamo o 38 bodova koje smo osvojili. Sada imamo 23 boda i moramo tako i da se ponašamo. Svaka utakmica je odlučujuća, moramo što pre da izađemo iz ovog vrtloga. Osvojili smo samo jedan bod u poslednja tri kola, to ne sme da se događa“, zaključio je Alegri.

Juventus će u narednom kolu Serije A gostovati Salernitani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar