U trendu

Alimpijević: Nismo zaslužili da pobedimo Efes

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je njegova ekipa napravila mnogo glupih prekršaja u večerašnjoj utakmici protiv Efesa i da nije ni zaslužila da pobedi.

„Primili smo 104 poena i to je mnogo. Nije važno što smo postigli 95, nismo zaslužili da pobedimo. Moramo da nastavimo da učimo, posebno iz ovakvih utakmica. Imali smo mnogo loših trenutaka, loših odbrana jedan na jedan, glupih faulova. Imali smo 30 faulova, od kojih su 22 ili 23 bili glupi, omogućili smo im slobodna bacanja“, rekao je Alimpijević posle utakmice.

Košarkaši Zvezde izgubili su večeras u Istanbulu od Efesa sa 95:104 u 17. kolu Evrolige.

Alimpijević je rekao da je igrač njegove ekipe Pero Antić doživeo lakšu povredu stopala i da je zbog toga odlučeno da propusti večerašnju utakmicu.

Trener Efesa Ergin Ataman rekao je da je njegova ekipa ostvarila važnu pobedu.

„Odigrali smo dobro u napadu, sa dvojicom bekova Erikom Mekalumom i Tonijem Daglasom, što je pomoglo u organizaciji napada. Pokušali smo da napadnemo Tejlora Ročestija, pošto smo znali da svakoj odbrani pravi probleme. Dobro je išla lopta, postigli smo 104 poena, najviše ove sezone. Imali smo malo problema u odbrani, Zvezda igra dobru košarku, došli su posle nekoliko dobrih pobeda na gostovanjima, pa je ovo dobra pobeda, nadam se da ćemo tako nastaviti“, naveo je on.

Trener Efesa naveo je da ekipa mora da radi na odbrani i dodao da centar Vladimir Štimac večeras nije mnogo doprineo igri.

„On je sjajan igrač i doprinosiće. Mislim da ćemo biti dobra ekopa do kraja sezone. Psihički smo spremni, dobro smo trenirali i igrači žele da pobedjuju. Znaju da su ubedljivo izgubili u Beogradu od Zvezde i čestitam im pošto su pokazali dobru igru i timski rad“, rekao je Ataman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar