U trendu

Alimpijević: Velika pobeda, novac nije presudan u „Pioniru

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, posle sinoćnje pobede nad Barselonom sa 90:82 u Evroligi, kaže da se još jednom pokazalo da novac i veličina protivnika nemaju glavnu ulogu u paklenoj atmosferi hale „Aleksandar Nikolić“.

„Ostvarili smo važnu i veliku pobedu, posebno što smo izgubili prethodna dva meča na jedan šut. Imali smo više skokova od Barselone, što je velika stvar za nas. Pokazali smo, po ko zna koji put, da je sve moguće uz naše navijače u ovoj hali i amosferi, kao i da novac nije presudna stvar“, rekao je Alimpijević na konferenciji za medije posle meča.

Posebno mu je bilo drago što je ekipa ostala stabilna u glavi i na pravi način reagovala nakon poraza od Žalgirisa i Budućnosti.

„Mlađi igrači pokazali su ozbiljnu reakciju, prave dobru ulogu kako bi iskusniji imali potrebnu svežinu. Ovo je pobeda tima koji je sazreo za par dana, a ima još prostora za napredak. Nismo paničili u ključnim trenucima“, rekao je Alimpijević.

Kako je naglasio, trijumf nad Barselonom biće prava stvar tek ako se slavi na gostovanju u Zagrebu protiv Cedevite u ABA ligi.

On se osvrnuo i na kritike na startu novog ciklusa crveno-belih.

„Nisam ovde došao da bih se dopao nekom, vreme će pokazati šta će biti. Svako nosi deo odgovornosti. Kritika je postala dominantna na svakom koraku, a sada nas je motivisala. Treba svako da ima svoje mišljenje…Ipak, od kuće do „Pionira“ sreo sam mnogo ljudi i dobio pozitivne komentare. Verujem u ovaj tim“, zaključio je Alimpijević.

Trener Barselone Sito Alonso istakao je da je njegovoj ekipi potrebno veće iskustvo da dobije u Beogradu.

„Protivnik je imao čak 13 ofanzivnih skokova, ne možemo tako da pobedimo Crvenu zvezdu. Slabi smo bili u prvom poluvremenu, ali smo se vratili u drugom, što nije bilo dovoljno. Bjelica je pogodio bitnu trojku, a i Ročesti je dao neverovatan koš sa zemlje“, kazao je Alonso.

U narednom kolu Evrolige Crvena zvezda igra protiv Himkija u utorak u Podmoskovlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.