U trendu

Ambasador Kine posetio Fudbalski savez Srbije

Ambasador Kine u Beogradu, Li Mančang posetio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS), gde su ga primili predsednik Tomislav Karadžić i potpredsednici Ivan Ćurković i Slaviša Kokeza.

Mančang je kazao da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je o unapređenju saradnje razgovarao sa Karadžićem i njegovim prvim saradnicima.

„Srbija je prijateljska zemlja i svetska supersila u sportu. Kina ima više od milijardu stanovnika, ali smo mnogo slabiji u fudbalu od Srbije. Zato sam zamolio Karadžića da pričamo o unapređenju saradnje na tom polju. Razgovarali smo i o tome kako Srbija može da pomogne Kini u razvoju fudbala. Došli smo do zajedničkog stava kako možemo da uspostavimo saradnju… Na meni je sada da realizijem naš dogovor“, rekao je Mančang posle polučasovnog razgovora.

Ambasador je podsetio da je Srbija u Kinu uputila mnogo igrača i trenera, koji su podigli nivo i unapredili razvoj kineskog fudbala.

Tomislav Karadžić je rekao da je Mančang tražio prijem i da je FSS imao izuzetnu čast što ih je on posetio.

„Imali smo sjajan razgovor koji treba da proširimo. Poznato je da mnogo naših igrača i trenera rade u Kini. Želimo da saradnju s Kinom još više unapredimo. Razgovarali smo i o tome da li Li može da ugovori prijateljski susret s Kinom u novembru s kojom se Srbija još nije sastala od kada je samostalna država“, rekao je Karadžić.

On je pozvao ambasadora da sa saradnicima i predstavnicima kineskih kompanija poseti Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i da se uspostavi tešnja saradnja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar