U trendu

Amela Terzić najbolja Evropljanka na 1.500 metara

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić pretrčala je danas u Beogradu 1.500 metara u dvorani za četiri minuta, 12 sekundi i 51 stotinku, što je u toj disciplini „pod krovom“ trenutno najbolji rezultat u Evropi.

Terzić je sa vodeće pozicije na evropskoj listi potisnula Saru Mekdonald iz Velike Britanije, koja je 15. januara u Kardifu prešla 1.500 metara za 4:12,73 minuta.

Trener Rifat Zilkić rekao je posle trke u kojoj je Terzić postala šampionka Srbije, da očekuje da će ta 24-godišnja Novopazarka do Evropskog prvenstva u Beogradu, od 3 do 5. marta, biti još bolja.

„Danaj je trčala 1.500 metara u dvorani posle četiri ili pet godina. Nije slučajno prva u Evropi, već je to posledica kvaliteta i odličnog rada počev od novembra. Ima vremena da se do šampionata Evrope iskristališu još neki detalji“, naveo je Zilkić.

Drugo mesto na Prvenstvu Srbije u dvorani u disciplini 1.500 metara zauzela je još jedna Novopazarka Teodora Simović vremenom od 4:38,56 minuta, a treća je bila Tamara Mićević iz Užica sa 4:54,44.

Prvog dana državnog prvenstva u dvorani dobar rezultat ostvario je i bačač kugle Asmir Kolašinac, koji je pobedio rezultatom od 20 metara i 63 centimetra.

Kolašinac tim ostvarenjem trenutno drži petu poziciju u Evropi, a najbolji je Čeh Tomaš Štanjek sa 21,32 metara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar