U trendu

Amela Terzić: Nisam dozvolila da me gaze, samo da izdržim u finalu

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je da je zadovoljna plasmanom u finale na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

„Odlično sam prošla, s obzirom kakva je bila startna lista, i bolje od očekivanog. Plan je bio da, ako se ne plasiram direktno u finale, barem izborim za rezultat i da tako prođem u finale. Išla sam na siguricu. Iako su devojke brže od mene, ja sam jurila i finale i vreme“, rekla je Terzićeva novinarima posle meča.

„Bilo je dosta promena ritma, ali dok su se oni gurali u drugoj i trećoj stazi ja sam bila u prvoj stazi i znala sam da ću moći lako da ih obiđem ako budem imala snage. Iako sam u jednom trenutku bila poslednja, ja sam ustvari bila druga jer sam sve vreme bila u prvoj stazi. Bilo je guranja, ali i ja sam uzvraćala, nisam htela da dozvolim da me gaze kao svaki put“, kazala je Amela Terzić.

Ona je izrazila nadu da joj neće ponestati snage u finalu, prenosi B92.

„Samo da izdržim. Pretpostavljam da će sporiji trkači diktirati tempo, što znači, ako izdržim s njima, mogu da finiširam, ako meni do tada ne ponestane snage“, rekla je Amela Terzić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.