U trendu

Američki golfer Džordan Spit propušta OI

Američki golfer Džordan Spit neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, saopšteno je danas na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u škotskom Trunu.

Medjunarodna golf federacija je saopštila da je Spit u prethodna tri dana razmatrao mogućnost odlaska na Igre, a dvadesetdvogodišnji američki golfer danas je objavio da će propustiti to takmičenje iz „zdravstvenih razloga“.

Golf se ovog leta posle 112 godina odsustva vraća na Olimpijske igre, ali na takmičenju neće učestvovati četiri najbolja svetska igrača, Džejson Dej, Dastin Džonson, Rori Mekilroj i Spit. Oni su se povukli s Igara zbog zabrinutosti oko virusa zika. Dej i Džonson su rekli da planiraju još dece, dok je Mekilroj veren i rekao je da će uskoro morati da počne da razmišlja o deci.

Na olimpijskom golf turniru učestvovaće osam od prvih 15 igrača na svetskoj rang listi.

Olimpijske igre održaće se od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru.

Otkazi najboljih golfera sveta mogli bi da utiču na odluku Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o tome da li će golf ostati u olimpijskom programu.

Golf će biti na Igrama u Tokiju 2020. godne, a MOK će sledeće godine odlučiti da li će golf i posle toga biti jedan od olimpijskih sportova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar