U trendu

Američki košarkaši odigraće dve utakmice u Abu Dabiju uoči Svetskog prvenstva

ABU DABI – Košarkaška reprezentacija SAD odigraće tokom avgusta u Abu Dabiju dve utakmice u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu, Filipinima i Indoneziji, prenosi AP.

Košarkaški savez SAD objavio je danas sporazum sa Odeljenjem za kulturu i turizam Abu Dabija. Kao deo tog dogovora KS SAD se obavezao da će u Abu Dabi dovesti selekcije Nemačke i Grčke sa kojima će odigrati mečeve u avgustu.

Selekcija SAD igraće protiv Grčke 18. avgusta, a dva dana kasnije protiv Nemačke. Grčka i Nemačka će se sastati 19. avgusta.

„KS SAD je oduševljen što sarađuje sa Abu Dabijem. Ovo je prvi put da će naša muška reprezentacija igrati u UAE. Uzbuđeni smo što ćemo se družiti sa navijačima iz celog sveta, a istovremeno nudimo našim igračima i trenerima nezaboravna iskustva na terenu i van njega“, rekao je izvršni direktor KS SAD Džim Tuli.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Selekcija SAD odigraće sve utakmice u Manili, a žreb za SP je planiran za 29. april.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar