Amerikanci su individualno jaki, košarka se igra zajedno!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle pobede nad Australijom u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, prenose sportski mediji u Srbiji.

“Jako sam na ponosan na ekipu i ponosan na rezultat. Mislim da su momci ušli potpuno spremni u meč. Odradili su ono što smo se dogovorili. To potvrđuje i tih primljenih 14 poena u prvom poluvremenu.Zaustavili smo njihovog pravog plejmejkera, a to je Bogut”, rekao je Đorđević posle meča i nastavio:

“Svi smo malo pustili suzu, verovatno od emocija, suze radosnice. Jako sam ponosan na svoj stav, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osetili, ovu drugu nismo. Lepa medalja, jedna ili druga, videćemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta. Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo, neka igrači izaberu kako ćemo”, naveo je selektor.

Kako takođe prenose mediji, rekao je da ekipa SAD iz Rija nije “drim tim”, jer je “drim tim” bio samo onaj sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

“Hajde da ne polećemo mnogo, znam da vi to volite. Koliko puta smo čuli, a drim tim je samo jedan, a ovo ostalo su reprezentacije Amerike. Drim tim je igrao 1992. i nažalost nismo imali priliku da se sastanemo sa njima. Oni su i onaj iz 1996. nazvali drim tim, nije bio toliko jak, ali je bio sa tri imena manje. Oni imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše koji individualno sve mogu, ali košarka se igra zajedno”, kazao je Đorđević.

Selektor košarkaša je rekao da je osvajač zlatne medalje za Srbiju, rvač Davor Štefanek “pokretač svega”.

“Čestitke svima, prvo od Štefaneka koji nas je pokrenuo, probio led. On je toliko tiho došao, odradio, uzeo medalju i otišao kući. Hajde, budi ovde dve nedelje sa nama da svi progledamo. Svaka mu čast. On je pokretač svega ovoga. Svaki meč, svaka trka, utakmica proživljva se. Svi zajedno urlamo, navijamo. Bodrićemo uživo košarkašice da osvoje medalju. Svi osećaju timski duh. Terao sam vaterpoliste redom da mi pipnu ruku od prvog dana, pa Noleta”, rekao je Đorđević.

Ostavite komentar