U trendu

Ana Ivanović ispustila prednost i ispala sa Australijan opena

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je danas posle preokreta izgubila od Amerikanke Medison Kiz u tri seta, 4:6, 6:4, 6:4.

Meč je u drugom setu bio prekinut pošto je pozlilo treneru Ane Ivanović Najdželu Sirsu.

Ivanovićeva je bila 20. nositeljka, a Kizova 15. Amerikanka će u narednoj rundi igrati sa pobednicom meča Varvara Lepčenko-Šuai Dženg.

Ivanovićeva je sigurno počela meč protiv favorizovane Amerikanke. Obe teniserke su čuvale svoj servis, ali je Kizova u sedmom gemu imala dve brejk lopte koje nije uspela da iskoristi.

Medison Kiz je potom osvojila gem na svoj servis, a onda je srpska reprezentativka dobila svoj servis gem sa nulom, da bi potom usledio i prvi brejk na meču, koji je napravila Ivanovićeva, takodje ne dopustivši protivnici da osvoji ijedan poen.

Ivanovićeva je povela sa 1:0 u drugom setu, ali je tada meč prekinut jer je pozlilo njenom treneru Najdželu Sirsu, koji je prevezen u bolnicu. Prekid je trajao oko 45 minuta, a bilo je očigledno da je Srpkinja uznemirena vestima.

Kada je meč nastavljen, Ana Ivanović je napravila brejk, ali je Medison Kiz uzvratila i smanjila na 2:1.

Posle dva gema bez brejka, teniserke su ponovo razmenile brejkove, a onda je Kizova odbranila svoj servis za 4:4. Amerikanka je potom napravila još jedan brejk, a onda ponovo odbranila servis i dobila drugi set sa 6:4.

Ana Ivanović je odlično počela treći set. Povela je sa 3:0, ali je tu izgubila kontrolu meča. Nakon što je njena rivalka osvojila svoj servis, napravila je brejk, onda u sledećoj prilici još jedan, da bi posle svog servisa došla do vodjstva od 5:3.

Ivanovićeva je uspela da osvoji svoj servis i smanji na 5:4, ali potom nije imala šansu za brejk, tako da je Amerikanka iskoristila svoju treću meč loptu i došla do pobede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.