U trendu

Andrea Lekić: Ne skidamo osmeh s lica

Stoti meč u reprezentaciji probudio joj je sećanja na tinejdžerski debi u dresu Srbije 2006, ali i onaj osećaj iz najlepših dana u nacionalnom timu 2013, kada je osvojeno svetsko srebro. Andrea Lekić je jubilej proslavila pobedom nad Južnom Korejom na kraju grupne faze Svetskog prvenstva (33:28), a pred duel sa Crnom Gorom u osmini finala (danas, 17.30) poručuje da bi u Nemačkoj volela da zabeleži i 104. nastup, onaj za drugu medalju.

– Ovo je veoma emotivan jubilej za mene, ali još značajnije je to što smo tu utakmicu pobedili i osvojili prvo mesto u grupi. Osećam ponos i čast što predstavljam svoju zemlju toliko dugo, a i svaki naredni meč u nacionalnoj selekciji može da bude još emotivniji. Nadam se da ću ovaj osmeh na licu zadržati još nekoliko dana. Ne samo ja, nego sve devojke. Svaka nova utakmica za mene predstavlja novu radost – kaže Lekićeva za „Novosti“.

Zbog povrede šuterskog ramena, najbolja rukometašica planete 2013. u Lajpcig je stigla odvojeno od ekipe, bez ijednog treninga. Propustila je uvodna dva okršaja sa Kinom i Kamerunom, izdržala nekoliko mintua protiv Nemačke, a onda je počela magija.

– Čudo je kako sam uopšte uspela da se oporavim za ovako kratko vreme. Imala sam veoma neugodnu povredu, ali uz mnogo truda i rada sam se vratila na teren pre nego što se očekivalo. Zahvalila bih se celom timu koji mi je pomogao da se vratim na pravi način. Ohrabrujuće je da se svaki dan osećam mnogo bolje i da sam spremna za Crnogorke.

– Očekujem dosta žustru i agresivnu utakmicu. Biće to veoma neizvestan duel, a šanse su 50:50. Prezadovoljna sam time kako se stvari odvijaju, igramo raznovrsno, sve devojke su podjednako dobre. Nema nijedne pozicije koja nije u potpunosti na maksimumu, Obradović može da rotira veliki broj igrača, što će nam dosta značiti u drugom delu Šampionata. Zato verujem da možemo još mnogo toga da ostvarimo.

Lekićeva se vratila u reprezentaciju posle tri godine pauze i imala je šta da vidi.

Pročitajte još Selektor rukometašica: Možemo i moramo da budemo zadovoljni

– Ekipa je dostigla potpunu zrelost, što nam omogućava brzu i lepršavu igru. Ne pamtim da smo nekad igrale ovako lepo za oko. Mislim da u naredne tri-četiri godine možemo da očekujemo dobre rezultate. A što se ove tiče, ja znam koju novogodišnju želju imam – zaključila je Andrea kroz osmeh koji ne skida sa lica, ne samo zbog jubileja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.