U trendu

Argentina u infarkt završnici do 1/8 finala, Maradoni pozlilo – prebačen u bolnicu

Triler kakav je malo ko očekivao. Argentini je samo pobeda odgovarala. Krenuli su solidno, sa nekoliko polušansi, a onda je blesnuo Mesi. Jedna odlična lopta, maestralan prijem u trku, spuštanje lopte i bomba desnom nogom — neodbranjivo.

I tad je izgledalo da će nastaviti „gaučosi“ da melju „superorlove“, ali usledio je odgovor Nigerije u vidu konstantnog pritiska, čestim ubacivanjem lopte pred golmana Armanija ili šutevima iz daljine. A onda je došlo do povlačenja Maskerana, koje je izgledalo mnogo manje strašno nego obaranje Mitrovića u meču Srbije i Švajcarske, radio je VAR i dosuđen je penal.

Mozes je bio efektan, za šok na tribinama gde su bili argentinski navijači. Posle toga Argentina nije igrala dobro, bez šanse je bila jako dugo, skoro celo drugo poluvreme. Moralo je da se krene na sve ili ništa.

Uspeli su „gaučosi“ da sateraju u 30 metra nigerijsku odbranu. Branili su se Nigerijci i sa 7 i sa 8 igrača vrlo često, i uspešno. Želeli su prolaz dalje. Hteli su da prirede senzaciju i bili jako blizu…

A onda je u 87. minutu maltene ni iz čega usledio centaršut sa desne strane, u trenutku kad je nigerijska odbrana bila malo razuđenija. Na loptu je natrčao Roho, i u punom trku maestralno našao način da je smesti u mrežu.

Gol koji će Argentina dugo slaviti! Gol koji je produžio nadu Mesiju da će možda ipak podići „boginju“.

(Sputnjik)

Maradoni pozlilo posle utakmice, prebačen u bolnicu

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona prebačen je u bolnicu u Sankt Peterburgu, jer mu je pozlilo posle utakmice na kojoj je reprezentacija Argentine obezbedila plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva.

Britanski Indipendent navodi da se moglo videti kako Maradoni pomažu da ustane sa stolice na stadionu, nakon čega je on kolabirao u fotelji u samoj zgradi stadiona.

U pomoć su odmah pohitali ruski bolničari, a Maradona je prebačen u lokalnu bolnicu, dodaje Indipendet pozivajući se na ESPN.

Neimenovani izvor iz argentinske delegacije rekao je za „Indipendent“ da je Maradona, koji je osvojio Svetsko prvenstvo 1986, stabilno.

Argentina je obezbedila nastavak učešća na Svetskom prvenstvu pobedom nad Nigerijom od 2:1.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike