U trendu

ASS uručio priznanja najboljim atletičarima u 2016. godini

Atletski savez Srbije (ASS) uručio je večeras u Beogradu nagrade najboljim atletičarima i atletskim klubovima za 2016. godinu.

Reprezentativka u skoku u dalj Ivana Španović proglašena je za najbolju atletičarku, a kod muškaraca ta nagrada je pripala desetobojcu Mihailu Dudašu, koji nije prisustvovao dodeli priznanja u Belekspo centru, jer je na pripremama u Africi.

„Želela bih pre svega svima da zahvalim na ovoj nagradi. Ovo je bila veličanstvena i veoma uspešna godina, kako za mene lično, tako i za moj tim. Čestitam i predsedniku (ASS) Vesi (Veselinu Jevrosimoviću) na svemu onome što je Atletski savez danas, ali i u svemu onome čemu težimo kao organizacija. Izuzetno sam ponosna što je moja zemlja naredne godine domaćin jednog bitnog takmičenja“, rekla je Španovićeva novinarima u Beogradu.

Ivana Španović, nacionalna rekorderka u skoku u dalj, iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri.

Ona je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju, na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu se okitila zlatom, dok je na Svetskom prvenstvu u dvorani u Portlandu osvojila srebrnu medalju. Pored toga, trijumfovala je i u Dijamantskoj ligi.

Desetobojac Mihail Dudaš je na šampionatu Evrope osvojio bronzanu medalju.

Priznanja su na današnjoj svečanosti dobili i atletičari u svim kategorijama, za najbolji atletski klub proglašena je Vojvodina, a za trenera Goran Obradović, trener Ivane Španović.

„Za vreme našeg mandata, ovih sedam godina, mi smo završili 10 atletskih stadiona, dve dvorane – jednu poludvoranu u Novom Sadu i dvoranu u Beogradu, a treću dvoranu završavamo sledeće godine u Ćupriji“, rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović i pozvao sve prisutne da dodju na predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu i podrže srpske atletičare.

Na svečanosti ASS u Belekspo centru uručena su i priznanja medijima i organizacijama koje imaju dobru saradnju sa Savezom. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike