U trendu

Atletičari iz više od 35 zemalja na osmom Beogradskom mitingu

BEOGRAD – Atletičari iz više od 35 zemalja sveta učestvovaće na osmom Beogradskom mitingu, koji će se održati u sredu, 15. februara, u Atletskoj dvorani na Banjici.

Kako se navodi u saopštenju Srpskog atletskog saveza, „Belgrade Indoor Meeting“ prvobitno je trebalo da počne u 16.30 časova, ali nakon što je zbog zemljotresa u Turskoj otkazan šampionat Balkana, određeni broj takmičara prijavio se za nastup u Beogradu, pa će takjmičenje početi od 15.20 sati.

Svečano otvaranje zakazano je za 17 sati.

Najzanimljivije takmičenje očekuje se u muškom bacanju kugle, gde će “ljutu borbu voditi aktuelni vicešampion Evrope Armin Sinančević, evropski šampion Filip Mihaljević, kao i prvak Evrope iz 2013. godine Asmir Kolašinac.

Najbrža srpska sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 metara u Britanki Dini Ašer-Smit, kao i Ivani Ilić, koja je vicešampionka Evrope (U20).

U muškoj konkurenciji na 60 metara Aleksa Kijanović jedan je je od favorita za pobedu.

U trci na 60 metara prepone Luka Trgovčević susrešće se sa dvostrukim azijskim osvajačem srebrne medalje HJakubom Aljouhom.

Boško Kijanović nastupiće u trci na 400 metara.

U muškom skoku udalj očekuje se povratak bronzanog evropskog osvajača medalje iz 2017. godine Strahinje Jovančevića, dok je u ženskom dalju najveći favorit Milica Gardašević.

U skoku uvis najviše se očekuje od Angelina Topić, koja je osvajačica bronzane svetske medalje za juniorke, kao i evropske za seniorke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.