U trendu

Atletik Bilbao osvojio španski Superkup

Fudbaleri Atletik Bilbaa osvojili su španski Superkup i pored toga što su večeras u revanšu na Kamp Nou odigrali nerešeno sa Barselonom 1:1.

Atletik je pre tri dana neočekivano slavio u prvoj utakmici sa ubedljivih 4:0 i taj rezultat je Baskijcima bio više nego dovoljan za konačan trijumf.

Barselona, koja je ranije ovog meseca osvijila Superkup Evrope, posle ovog poraza neće biti u prilici da u kalendarskoj godini osvoji šest trofeja.

Izabranici Luisa Enrikea su na večerašnjem meču poveli golom Lionela Mesija u 43. minutu. Posle centrašuta sa desne strane Luis Suares je spustio loptu do Argentica na pet metara od gola, a njemu nije bilo teško da je sprovede u gol.

Pitanje pobednika Atletik Bilbao je rešio u 74. minutu posle gola Arica Adurica. Nakon jedne duge lopte Aduric se našao sam ispred golmana Brava koji je obranio prvi njegov pokušaj, ali drugi nije mogao.

Obe ekipe su utakmicu završile sa desetoricom igrača na terenu, pošto su crvene kartone zaradili Pike u Barseloni, odnosno Sola u Atletik Bilbau.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar