U trendu

Austrija u fudbalskom transu

Širom Austrije je i dalje prisutna fudbalskoj euforija nakon pobede reprezentacije nad Švedskom, u gostima, kojom se ova zemlja plasirala na Evropsko prvenstvo.

Što je retkost u Austriji stotine navijača dočekalo je reprezentativce na bečkom aerodromu Švehat jutros oko pet časova, da sa njima proslavi ubedljivu pobedu od 4:1.

Igrači su još u avionu slavili istorijski uspeh uz poruku „Francuska mi dolazimo“.

Navijači su posebno slavili selektora, Švajcarca Marsela Kolera, koji je ostvario „čudo“ u austrijskom fudbalu, jer niko, na početku kvalifikacija nije računao ni sa osvajanjem više od trećeg mesta u grupi.

„Neopisivo je kako smo dočekani. Ogromno hvala našim navijačima“, istakao je reprezentativac Mark Janko, a kapiten Kristijan Fuhs je dodao da se čitav tim raduje ne samo pobedi nad Švedskom, već i kvalifikaciji.

„Ovako nešto nisam do sada nikada doživeo. Dugo smo radili da bi ovo postigli i mnogo smo žrtvovali. Pobeda kao u Stokholmu pokazuje kvalitet ekipe. Lično ću biti večno zahvalan selektoru što mi je pružio šansu“, kazao je reprezentativan Rober Almer.

Takođe i brojni igrači poreklom sa Balkana, koji su ponajviše doprineli plasmanu na Evropsko prvenstvo, Marko Arnautović i Zlatko Junuzović ističu da je ovaj tim ušao u istoriju.

Austrijski kancelar Verner Fajman, takođe, je oduševljen sinoćnim velikim uspehom reprezentacije Austrije.

Fajman je, nakon radnog sastanka sa švedskim kolegom Stefanom Lefvenom, prisustvovao utakmici u Stokholmu, a po završetku susreta čestitao je igračima na pobedi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar