U trendu

„Austrijski tim u Srbiji kao gomila kokošaka“

Austrijska štampa danas je oštro kritikovala svoju reprezentaciju zbog poraza u Beogradu protiv nacionalne selekcije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Bečki dnevnik „Kronen cajtung“ ocenio je da je austrijska reprezentacija u odbrani često delovala kao gomila razjurenih kokošaka.

Utakmica protiv Srbije, dodaje list, pokazuje da u odbrani austrijska reprezentacija ima velike probleme. Srbi su imali puno prostora na raspolaganju za kontranapade, ukazuje dnevnik.

„Kronen cajtung“ ističe da je Dušan Tadić bio odlučujući igrač, jer je u sva tri gola imao svoj učinak.

List podseća da je ovo prvi poraz austrijske selekcije posle 13 kvalifikacionih utakmica zaredom i prvi poraz na strani od 11.oktobra 2013.

Tim porazom se austrijska reprezentacija nalazi pod pritiskom pred utakmicu protiv Irske u Beču 12. novembra, ako ne želi da prevremeno dođe u zaostatak za ostalima.

Dnevnik navodi da je nacionalni selektor Marsel Koler morao da izvrši promenu na golu, zbog povrede Roberta Almera, pa su se u postavi našli, isto kao i kod Srba, isključivo igrači koji igraju u inostranstvu.

Bečki dnevnik „Kurir“ ocenjuje da je austrijska reprezentacija sama sebe porazila u Srbiji.

Loša poseta na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu vodila je ka pogrešnim zaključcima, ali slabo interesovanje srpskih fanova za utakmicom svakako nije bila merilo za aktuelno stanje srpske reprezentacije, ukazuje list.

„Kurir“ naglašava da je Austrija u stadionu u Beogradu bila suocena sa možda najboljim individualnim igračima u kvalifikacionoj grupi D.

Reprezentacija Srbije bila je, kako dodaje list, protivnik sa višim tehničkim i igračkim kvalitetima, koji ne prašta nekoncentrisanost.

Odbrambeni igrači Austrije su delovali bespomoćno, a često gibl;jenje lopte Srbi su koristili za brze kontre.

„Austrija je izgubila nakon 13 utakmica po prvi put u kvalifikacijama. Time je izgubila i sigurnost i samouverenost, a utakmica protiv Irske je prilika za novi početak“, navodi „Kurir“.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladale je sinoć Austriju rezultatom 3:2 u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar