U trendu

Bajern na korak od četvrtfinala ubedljivom pobedom protiv Bešiktaša

Fudbaleri Bajerna pobedili su večeras na svom terenu u Minhenu Bešiktaš sa 5:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Golove su postigli Tomas Miler u 43. i 66. minutu, Robert Levandovski u 79. i 88. minutu i Kingsli Koman u 53. minutu.

Bajern je prvi imao šansu, u 10. minutu preko Komana, ali je golman turske ekipe dobro odbranio. Novu šansu domaći su imali četiri minuta kasnije kada je iz dobre pozicije Miler glavom zahvatio loptu, ali je ona otišla pored gola.

U 16. minutu Bešiktaš je ostao sa desetoricom igrača, pošto je crveni karton dobio Domagoj Vida, posle starta i rušenja Levandovskog na ivici kaznenog prostora. Bajern je posle toga preuzeo inicijativu, pokušavali su Hames Rodriges, Mats Humels i David Alaba ali nisu uspeli da postignu gol.

Bajern je ipak poveo u 43. minutu golom Milera, posle dobrog ubacivanja lopte Komana pred gol, i dodavanja Alabe. U prvom poluvremenu Bešiktaš je imao jednu pravu šansu, kada je pokušao Rikardo Kvarežma, ali je dobro odbranio golman Sven Urlih.

Nemački tim je i drugo poluvreme počeo ofanzivno, prvo je Levandovski u 50. minutu pogodio desnu stativu iz slobodnog udarca, a tri minuta kasnije gol je postigao Koman, nakon što je Levandovski centrirao u šesnaesterac.

Treći gol Bajern je postigao u 66. minutu, a ponovo je bio strelac Miler, ali posle asistencije Džošue Kimiha.

Posle toga dvostruki strelac bio je Levandovski. On je četvrti gol za Bajern postigao u 79. minutu, nakon što je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Humelsa, a konačan rezultat postavio je u 88. minutu posle dobrog dodavanja Milera. 

Revanš utakmica na programu je u sredu 14. marta od 18 časova u Istanbulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar