U trendu

Bajković: Ponosan sam na devojke, iako žalim za pobedom

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Bajković izjavio je danas da ostaje žal što njegova ekipa nije izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali da je i pored toga ponosan na svoje igračice zbog pristupa utakmici s Francuskom.

„Francuska već godinama igra Svetsku ligu, trenira jako, vidi se da je profesionalan tim, a mi još uvek ne možemo da se primaknemo tom nivou. Pre ovog šampionata nismo imali takmičarske i jake utakmice, tako da je sa ovim amaterskim timom ovaj rezultat dobar. Žao mi je što je ispuštena pobeda i veliki podvig, medjutim, presudila je njihova fizička sprema i iskustvo“, rekao je Bajković novinarima posle meča.

Srbija je danas u Beogradskoj areni poražena sa 6:7 u utakmici poslednjeg, petog kola Grupe B Evropskog prvenstva. Ekipi Vladimira Bajkovića za plasman u četvrtfinale bila je potrebna pobeda.

„Ponosan sam na svoj tim, jer su u ovom meču pružile više od onoga što mogu. Bile su inspirisane ambijentom u Areni. Zaista, mislim da niko nije očekivao ovakve rezultate pre početka prvenstva… Mislim da nikoga nismo obrukali“, rekao je Bajković.

„Nadam se da ćemo nakon ovoga imati kontinuitet u radu i da ćemo stvoriti širu bazu. Ukoliko ne, plašim se da će doći neka prošla vremena“, dodao je on.

Vaterpolistkinje Srbije istakle su da su pružile maksimum na ovom Evropskom prvenstvu, iako su nakon današnjeg poraza bile vidno razočarane.

„Nismo odigrali kako smo se dogovorili, pre svega u odbrani… Napad kao napad. Teško, ali rezultat je takav kakav je. Mislim da smo mogle bolje, ali, Bože moj. Čestitke Francuskoj“, rekla je kapiten Dragana Ivković.

Reprezentativka Jovana Pantović kazala je da se u budućnosti nada boljim rezultatima Srbije.

„Doboro smo otvorili utakmicu. Želeli smo pobedu, ipak, posustali smo i neke segmente nismo dobro odigrali. Francuska je jak tim, koji već godinama igra Svetsku ligu. Nadam se da ćemo u budućnosti postizati bolje rezultate i da će celokupna situacija biti mnogo bolja“, rekla je Pantovićeva.

Najefikasnija igračica utakmice, 16-godišnja Lara Luka, ocenila je da je Srbija odigrala veoma dobru utakmicu.

„Jeste, poraz i eliminacija teško padaju, medjutim, od početka do kraja smo odigrale jako i borbeno protiv sjajne Francuske. U završnici nismo imali sreće, ali šta da radimo“, rekla je Luka.

Vaterpolistkinje Srbije igraće u petak u Beogradskoj areni od 13.30 za deveto mesto s reprezentacijom Portugala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar