U trendu

Barselona počinje odbranu titule evropskog prvaka protiv Rome

Odbranu titule u Ligi šampiona fudbaleri Barselone počinju sutra utakmicom protiv Rome, a igrač španskog tima Havijer Maskerano veruje da je njegova ekipa spremna za predstojeće duele.

Fudbaleri Barselone sutra od 20.45 igraju u Rimu protiv Rome utakmicu prvog kola Grupe E u Ligi šampioa. Ekipa Luisa Enrikea će pokušati da postane prvi tim koji je posle 25 godina odbranio titulu šampiona Evrope.

„Jedva čekamo početak Lige šampiona, takmičenja koje je za nas posebno. Roma igra fudbal. To ponekad nama i odgovara, ali oni imaju kvalitetnu ekipu i znamo da će od početka igrati svoju igru i da će se boriti za svaku loptu“, rekao je Maskerano, preneli su španski mediji.

„Oni imaju veliku tradiciju i povrh svega, znamo kako je teško igrati u Italiji. Roma je ekipa koja se dobro brani i nije lako postići gol protiv njih. Očekuje nas teška utakmica. Kao i u svakoj utakmici Lige šampiona, biće napeto. Znamo šta moramo da ispravimo ako želimo da odigramo dobru utakmicu“, dodao je Maskerano.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi sutra će odigrati 100. utakmicu u Ligi šampiona.

U drugoj utakmici u Grupi B Bajer će u Leverkuzenu od 20.45 igrati protiv beloruskog BATE Borisova.

U grupi F u Zagrebu, Dinamo će od 20.45 igrati protiv londonskog Arsenala.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je važno da njegova ekipa dobro počne takmičenje u grupi i da mora da bude oprezna na Maksimiru.

„Dolazimo u Zagreb svesni koliki je ulog u pitanju. Iz Lige šampiona može lako da se ispadne, pa nam je svaki rezultat veoma važan. Prošle godine nismo pobedili Borusiju Dortmund u prvom kolu i to nas je stavilo pod pritisak. Želimo dobro da počnemo sezonu u Ligi šampiona i da se borimo s Bajernom za prvo mesto u grupi“, rekao je Venger.
 
U drugoj utakmici u toj grupi, Olimpijakos će od 20.45 u Atini igrati protiv Bajerna iz Minhena.

Fudbaleri Čelsija takmičenje u Ligi šampiona počinju sutra od 20.45 na Stamford Bridžu protiv Makabija iz Tel Aviva. Londonski klub u utakmicu ulazi posle loših rezultata u prvenstvu, gde je osvojio četiri boda u prvih pet kola i poraza u subotu od Evertona od 1:3.

Izraelski tim predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović, koji je svojevremeno igrao za Čelsi.

U drugoj utakmici u Grupi G igraju od 20.45 u Kijevu igraju Dinamo i Porto.

U Grupi H fudbaleri Valensije sutra od 20.45 na svojoj Mestalji igraju protiv Zenita iz Sankt Peterburga, koji nikada nije pobedio u Španiji, a u drugom meču u toj grupi Gent će biti domaćin Lionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar