U trendu

Barselona pretrpela treći uzastopni poraz

Fudbaleri Barselone pretrpeli su i treći uzastopni poraz u Primeri, pošto su danas kod kuće izgubili od Valensije sa 2:1, u 33. kolu takmičenja.

Trka za titulom u Španiji postala je sada potpuno otvorena, pošto Barselona drži prvo mesto samo zbog gol-razlike, jer ima isti broj bodova kao Atletiko Madrid – 76. Trećeplasirani Real Madrid ima 75 bodova, a do kraja takmičenja ostalo je još pet kola.

Barselona u sledećem kolu ide u goste Deportivu, Atletiko gostuje kod Atletik Bilbaa, dok će Real Madrid na svom terenu igrati protiv Viljareala.

Valensiji je ovo bila druga uzastopna pobeda i sada je 12. na tabeli.

Barselona je dominirala danas, ali nije koristila šanse.

Valensija je povela u 26. minutu, kada je Andro Gomeš proigrao Giljerma Sikeiru, koji je prodro u šesnaesterac i skoro sa gol-aut linije pokušao da centrira u sredinu, a lopta je prešla preko noge Ivanu Rakitiću, a onda se odbila o ruku golmanu Klaudiju Bravu i ušla u mrežu.

Taj pogodak je zvanično ubeležen kao autogol Rakitića.

Barselona je napadala, ali je Valensija udvostručila prednost sličnom akcijom kao kod prvog gola. Danijel Pareho je proigrao Santija Minu u šesnaestercu, ali je on bio neometan i sigurno je savladao Brava za 2:0.

Barselona je pred 88.000 ljudi na Nou Kampu dominirala, ali nije uspevala da pronadje mrežu gostiju, sve do 63. minuta. Tada je dugačku akciju u šesnaestercu završio Lionel Mesi, koji je sa oko 11 metara zakucao loptu u mrežu.

To je Mesiju bio 450. gol za Barselonu, a postigao ga je posle četiri utakmice bez gola. Argentinac je za svoju reprezentaciju postigao 50 golova, tako da mu je ovo bio 500. gol u profesionalnoj karijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar