U trendu

Bartomeu: PSŽ ne želi da pregovara o transferu Veratija

Predsednik Barselone Djozep Marija Bartomeu rekao je danas da Pari Sen Žermen ne želi da pregovara o transferu Marka Veratija u španski klub.

Za Veratija su zainteresovani brojni klubovi, medju kojima Barselona i Real Madrid.

Bartomeu je za španski Sport rekao da Verati želi da predje na Kamp Nou, ali da pariski klub ne želi da razmatra tu mogućnost.

„Verati je tehničar. Naši treneri žele da dodje, a mi znamo da on želi da predje u Barselonu. Problem je što u njegovom ugovoru ne postoji klauzula o odlasku, pa ne možemo da odemo i kupimo igrača. Pari Sen Žermen ne želi da pregovara“, naveo je Bartomeu.

On je odbacio navode da velike zvezde ekipe, pre svih Lionel Mesi, postavljaju zahteve o dovodjenu igrača i trenera.

„Mesi nije tražio ništa. Ljudi pričaju da je (bivši trener) Tata Martino došao u Barselonu jer je to Mesi predložio, a to je laž. Mi smo izabrali Luisa Enrikea i kasnije to saopštili igračima, a isto je bilo i sa sadašnjim trenerom Ernestom Valverdeom“, dodao je predsednik Barselone.

Mesi je početkom nedelje produžio ugovor sa Barselonom do 2021. godine.

„To su očekivane vesti. Fudbalska era počela je 2008. godine kada je Pep (Gvardiola) dao Mesiju da vodi tim, a ta era se nastavlja. To je era uspeha, u kojoj Mesi predvodi fudbal, a mi smo optimisti jer će on ostati u klubu još četiri godine“, naveo je Bartomeu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.