U trendu

Basketaši o osvajanju svetskog zlata: Igrali smo kao tim

BEOGRAD – Bili smo kao jedan, igrali kao tim, pokazali karakter i veliku želju da vratimo svetsko zlato u Srbiju, rekao je danas kapiten reprezentacije Srbije u basketu 3X3 Dejan Majstorović na zvaničnoj konferenciji za medije povodom osvojenog zlata na Svetskom prvenstvu u Antverpenu.

Majstorović je u Antverpenu osvojio svoje četvrto zlato na Svetskim prvenstvima, od ukupno pet koliko sada ima Srbija.

“Odigrali smo još jedan dobar turnir. Otišli smo da uzmemo zlato, bili smo kao jedan, pokazali smo karakter. Imali smo velikužželju da vratimo zlato u Srbiju koje smo propustili na prošlom Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo se i sa narednih prvenstava vraćati sa medaljama. Imamo u septembru Evropsko prvenstvo Gracu i nadam se da se ponovo vidimo”, rekao je Majstorović.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović istakao je da je ponosan na ovaj sastav.

„Veoma sam srećan zbog ovog uspeha. Sve čestitke u moje ime i ime Saveza. Ponosan sam na ovaj tim zbog svega što su uradili. Nadam se da ćemo se ponovo videti sa istim razlogom”.

Selektor tima Marko Ždero je Svetsko prvenstvo osvajao kao igrač, a sada je do svetskog trona stigao prvi put kao selektor.

“Sada pričam iz ove perspektive kao trener jer sam donosio medalje Srbiji kao igrač. Posle Olimpijske medalje se govorilo da li je ta bronza uspeh ili ne. Posle Tokija smo podmladili sastav. Reprezentacija je sastavljena iz dva tima, Limana i Uba. Imali smo dosta vremena za uigravanje. Mnogo smo trenirali i to se isplatilo”, rekao je selektor Ždero.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar