U trendu

Batez primio Nemeša: Kontinuitet vrhunskih rezultata

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas reprezentativca u rvanju Viktora Nemeša, koji je na minulom šampionatu Evrope u grčko-rimskom stilu u Bukureštu, u kategoriji do 77 kilograma, osvojio bronzanu medalju.

„Za poslednje četiri godine Viktor je osvojio šest seniorskih medalja na Svetskim i Evropskih prvenstvima. Ne postoji mnogo sportista koji imaju takav kontinuitet u ostvarivanju vrhunskih rezultata. S obzirom na to da je ovo predolimpijska godina i da je u septembru Svetsko prvenstvo u rvanju u Kazahstanu, siguran sam da ima realne šanse da već tada obezbedi olimpijsku normu i da se na miru priprema za Olimpijske igre, na kojima ima realne šanse da uđe u borbu za medalje. Svidelo mi se da on razmišlja o zlatnoj olimpijskoj medalji, jer samo sa visoko postavljenim ciljevima ima i šansu da te rezultate i ostvari“, rekao je Batez.

Prema Batezovim rečima, Viktor i njegov brat blizanac Mate, takođe reprezentativac u rvanju, bili su stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Rvački savez Vojvodine prepoznao je njihove potencijale, u njihov rad se kontinuirano ulaže još od kadetskih dana i danas su oni rvači koji će sigurno biti okosnica reprezentacije u dva naredna olimpijska ciklusa.

Batez je posebno pohvalio dobar rad Rvačkog saveza Srbije, koji je jedan od najtrofejnijih granskih saveza. Na osnovu dobre saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Ministarstvom omladine i sporta i Gradom, Savez je u poslednje tri godine organizovao dva velika međunarodna takmičenja u Novom Sadu.

„To je model koji daje rezultate i dobar način kako da kroz organizaciju velikih sportskih manifestacija promovišemo i taj sport, uslove za kvalitetnije treniranje, ali i našu zemlju“, naglasio je Batez.

Nemeš je rekao da je veoma srećan zbog bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, ali da mu je u ovoj godini najvažnije da na Svetskom prvenstvu, koje se u septembru održava u Kazahstanu, uzme medalju i vizu za Olimpijske igre u Tokiju, gde je sebi za cilj postavio osvajanje medalje.

„Zahvaljujem se na podršci koju dobijam od Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Pokrajinska stipendija koju smo brat i ja dobijali kao mladi rvači omogućila nam je da treniramo, kupujemo opremu za rvanje i da stignemo do ovog nivoa“, istakao je Nemeš.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je da je ovo bilo peto Evropsko prvenstvo na kome su rvači osvajali medalje. Čestitao je na uspehu stručnom štabu i Nemešu, koji se izvanredno borio i pokazao da je jedan od najozbiljnijih kandidata za olimpijsku medalju.

„Zadovoljan sam i nastupom ostalih takmičara, koji su pokazali da imaju potencijal za osvajanje olimpijskih normi. Rvanje je mali sport, koji je uz pomoć države postigao vrhunske sportske rezultate“, poručio je Trajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.