U trendu

Begiristajn: Real je favorit, ali nismo bez šansi

Direktor fudbala Mančester sitija Čiki Begiristajn ocenio je danas da je Real Madrid favorit u predstojećem polufinalnom duelu Lige šampiona, ali da njegova ekipa nije bez šansi.

Fudbaleri Mančester sitija igraće 26. aprila protiv Real Madrida, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Revanš utakmica igraće se 4. maja na Santjago Bernabeu.

U drugom polufinalu 27. aprila Atletiko će u Madridu igrati protiv Bajerna iz Minhena, a revanš je 3. maja na Alijanc areni.

Siti je prvi put u klupskoj istoriji u polufinalu Lige šampiona, a Real 26. put, od kojih šest godina uzastopno. Engleski klub izbacio je u četvrtfinalu Pari Sen Žermen ukupnim rezultatom 3:2 (2:2, 1:0), a takodje sa 3:2 Real je eliminisao Volfsburg (0:2, 3:0).
 
„Oduševljeni smo što smo medju četiri najbolje ekipe, nastavljamo da sanjamo. Bilo je teško stići do polufinala i biće teško protiv Reala. To će biti velike utakmice protiv rivala koji je najviše puta (10) osvajao trofej i pokazao da je nezaustavljiv na svom stadionu. Real je favorit, bili su 26 puta u polufinalu, ali mislimo da možemo do finala“, rekao je Begiristajn, preneli su britanski mediji.

„Real igra otvoreno tako da može napraviti stvari koje vas mogu uplašiti. Ali, treneri Sitija i igrači znaju kako da ih ugroze. Cilj je da budemo čvrsti, kao protiv Dinama u Kijevu i Pari Sen Žermena. Tada možemo da igramo fudbal, stvaramo šanse i tada možemo da izbacimo svaku ekipu“, dodao je on.

Trener Sitija Pelegrini je od 2009. do 2010. godine predvodio Real, ali je otpušten. On je tada izjavio da se njegov glas nije poštovao prilikom dovodjenja skupocenih igrača. Pelegrini će na kraju sezone napusiti Siti, a na klupi će ga zameniti sadašnji trener Bajerna Pep Gvardiola.

„Za sada će Gvardiola morati da se koncentriše na Bajern“, rekao je Begiristajn.

Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je Atletiko po kvalitetu uz Real Madrid i Barselonu i da je pokazao da može dobro da igra protiv velikih ekipa.

„Španski klubovi su prethodnih nekoliko godina igrali veoma dobro u evropskim takmičenjima. Pažljivo pratim špansku ligu i znam koliko je dobar Atletiko Madrid. Ljudi uvek pričaju o Real Madridu i Barseloni, ali u poslednjih pet godina Atletiko je na njihovom nivou“, rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

On je dodao da Atletiko ima jaku odbranu i da će njegovoj ekipi biti teško, kao i protiv Juventusa.

„Barselona je najbolji tim u Španiji u poslednjih 10 godina, a Atletiko je uspeo da ih izbaci dva puta u poslednje tri sezone. Dijego Godin je uvek tu da ukrade loptu, a Jan Oblak je sjajan golman. Čeka nas težak duel, nadam se da će moji igrači zdravi dočekati te utakmice“, rekao je bivši trener Barselone.

Bajern i Atletiko su prethodno igrali 1974. godine u finalu. U prvom meču bilo je 1:1, a Bajern je u drugoj utakmici pobedio sa 4:0.

„Atletiko je pokazao snagu u utakmicama sa Barselonom. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani“, rekao je napadač nemačke ekipe Robert Levandovski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.