U trendu

Beker: Novaka muči povreda, ali on je favorit

Kako prenose sportski mediji, Boris Beker, trener najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića, kaže da srpski teniser nije želeo ranije da otkriva povredu ručnog zgloba. Đoković je na Rolan Garosu postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, a nakon toga usledio je možda i očekivani pad.

Na Vimbldonu je izgubio u trećem kolu, a na Igrama u Riju u prvom od Del Potra.

„Sada je priznao da ima povredu ručnog zgloba. Nije želeo to ranije da ističe jer je pošteno izgubio na Vimbldonu i u Brazilu, ali mu je ta povreda pravila probleme i još uvek ih pravi. Ipak, on je favorit, branilac je titule i trenira naporno kako bi odbranio svoje trofeje“, kaže Beker.

Endi Mari ima dobru šansu da do kraja godine prvi put u karijeri postane najbolji igrač sveta.

„Mislim da će u narednih nekoliko Gren slemova on pokušati da sruši Đokovićevu nadmoć. Kada pogledate 2016. godinu, deluje da polako dolazi do promene u vrhu svetskog tenisa. Rodžer nije igrao Rolan Garos, neće ga biti ni ovde, Rafael Nadal takođe ima mknogo problema, deluje kao da je velika četvorka spala na veliku dvojku, Đoković i Mari su razvili veliko rivalstvo. Mari je sazreo, stabilniji je. Ipak, on nije osvojio onokoliko Gren slemova koliko je želeo od 2013. godine. Vimbldon i Olimpijske igre pokazali su da on sada ima manji pritisak i da kontroliše bolje emocije“, smatra Beker.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar