U trendu

Belgija dala devet golova Gibraltaru, ubedljive pobede Portugala i Francuske

Fudbaleri Belgije pobedili su u Liježu Gibraltar sa 9:0, u utakmici sedmog kola Grupe H u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i ostvarili šestu pobedu.

Tri gola postigao je Romelu Lukaku, u 21, 28. i 84. minutu, a tri gola postigao je i Tomas Menije, u 18, 61. i 67. minutu. Golove su postigli još Dris Mertens u 16. minutu, Aksel Vicel u 27. minutu i Eden Azar u 45. minutu.

Belgija ima 19 bodova na prvom mestu na tabeli, a Gibraltar je poslednji bez bodova, uz gol razliku 3:33.

U drugoj utakmici u toj grupi Kipar je kao domaćin pobedio Bosnu i Hercegovinu sa 3:2, a Grčka i Estonija odigrale su 0:0.

Grčka je druga na tabeli sa 13 bodova, Bosna ima 11, Kipar je sakupio 10, a pretposlednja Estonija pet bodova.

Švajcarska je na svom terenu pobedila Andoru sa 3:0 i zadržala maksimalni učinak u Grupi B sa svih sedam pobeda. Dvostruki strelac bio je Haris Seferović, u 43. i 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Stefan Lihtštajner u 67. minutu.

Švajcarska je prva sa 21 bodom, a Andora je pretposlednja sa četiri boda.

Evropski prvak Portugal je u Portu pobedio Farska Ostrva sa 5:1 i učvrstio se na drugom mestu na tabeli Grupe B.

Portugal je poveo u trećem minutu lepim golom Kristijana Ronalda „makazicama“, a fudbaler Reala udvostručio je vodjstvo u 29. minutu iz jedanaesterca. Rogvi Baldvinson smanjio je zaostatak u 38. minutu, a treći gol za Portugal postigao je Karvaljo u 58. minutu.

Treći gol na utakmici Ronaldo je postigao u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Nelson Oliveira u 84.

Portugal je drugi na tabeli sa 18 bodova, Madjarska je treća sa 10, a Farska Ostrva zauzimaju četvrto mesto sa pet bodova. Andora je peta sa četiri boda, a Letonija je poslednja sa tri.

U trećoj utakmici u toj grupi Madjarska je u Budimpešti pobedila Letoniju sa 3:1.

U Grupi A Francuska je na stadionu u Sen Deniju pobedila Holandiju sa 4:0 i zadržala prvo mesto na tabeli. „Trikolori“ su poveli u 14. minutu preko Antoana Grizmana, a posle toga dva gola postigao je Tomas Lemar, u 73. i 88. minutu. Konačan rezultat postavio je Kilijan Mbape u prvom minutu nadoknade vremena.

Holandija je imala samo jedan šut u gol.

Francuska na prvom mestu ima 16 bodova, dok je Holandija četvrta sa 10 bodova.

Bugarska je na stadionu „Vasil Levski“ u Sofiji pobedila Švedsku sa 3:2 i zadržala šanse za plasman u baraž. Domaći su poveli u 12. minutu golom Stanislava Manoleva, a izjednačio je Mikel Lustig u 29. minutu.

Novo vodjstvo Bugarskoj doneo je Georgi Kostadinov u 33. minutu, a 11 minuta kasnije izjednačio je Markus Berg. Četvrtu pobedu Bugarskoj u kvalifikacijama obezbedio je Ivajlo Čočev u 79. minutu.

Švedska je druga sa 13 bodova, a Bugarska na trećem mestu ima bod manje.

U trećoj utakmici u toj grupi, u duelu ekipa sa začelja tabele, Luksemburg je kao domaćin pobedio Belorusiju golom Danijela Da Mote u 60. minutu.

Belrousija je pretposlednja sa pet bodova, a Luksemburg ima bod manje na začelju tabele.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.