U trendu

Belgija pobedila BIH, Francuska bolja od Bugarske

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je večeras Bosnu i Hercegovinu sa 4:0 u drugom kolu Grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok je Francuska s 4:1 bila bolja od Bugarske u Grupi A.

Belgija je na svom terenu lakše od očekivanog pobedila jednog od najvećih konkurenata za plasman na SP, Bosnu i Hercegovinu koja je pretrpela prvi poraz u kvalifikacijama.

Domaćin je do prednosti stigao u 26. minutu autoglom Emira Spahića, da bi Eden Azar već u 29. duplirao prednost.

Fudbaler Totenhema Tobi Aldervajreld je u 60. minutu povisio na 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Romelu Lukaku u 79.

U ostalim utakmicama Grupe H, Grčka je u Pireju pobedila Kipar s 2:0, golovima Konstatinosa Mitroglua u 12. i Petrosa Mantalosa u 42. minutu, a Estonija je s 4:0 bila bolja od Gibraltara.

Belgija i Grčka posle dve utakmice imaju šest bodova, pa se tako nalaze na deobi prvog mesta, dok BIH i Estona imaju po tri boda, a Kipar i Gibraltar su bez bodova.

Francuska je u Sen Deniju posle preokreta pobedila Bugarsku sa 4:1 u drugom kolu Grupe A.

Bugarska je do prednosti stigla u šestom minutu golom Mihaila Aleksandrova iz jedanaesterca, ali je Francuska do poluvremena već uspela da preokrene i tako nagovesti rasplet utakmice.

Golove za Francusku postigli su Kevin Gameiro u 23. i 59. minutu, Dimitri Paje u 26. i Antoan Grizman u 38.

Holandija je na svom terenu pobedila Belorusiju takodje sa 4:1 u okviru Grupe A kvalifikacija za Mundijal, dok je Švedksa na gostovanju s 1:0 savladala Luksemburg.

Francuska, Holandija i Švedska posle drugog kola u Grupi A imaju po četiri boda, sledi ih Bugarska s tri, Belorusija s jednim i Luksemburg bez bodova.

U Grupi B Farska Ostrva priredila su veliko iznenadjenje, pošto su na gostovanju pobedili Litvaniju s 2:0, dok je Švajcarska u finišu meča u Budimpešti sa 3:2 savladala Madjarsku, a Portugal je lako sa 6:0 trijumfovao protiv Andore.

Golove u trijumfu Farskih Ostrva postigli su Soni Ragnar Nateštad u 19. i Joan Simun Edmundson u 70. minutu.

Portugal je na svom terenu deklasirao Andoru, a četiri gola za prvaka Evrope postigao je Kristijano Ronaldo, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Žoao Kanselo i Andre Silva.

Švajcarska je posle drugog kola u Grupi B na liderskom mestu sa šest bodova, Farska Ostrva zauzimaju drugo mesto sa četiri boda, a slede ih Portugal i Letonija sa po tri, te Belorusija s jednim i Andora bez bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar