U trendu

Belgija pobedila Irsku

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je danas Irsku s 3:0 u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Belgijanci su poveli golom Romela Lukakua u 48. minutu, a na 2:0 povisio je Aksel Vitsel u 61, da bi konačan rezultat postavio Lukaku svojim drugim golom u 70.

Belgiji je ovo prva pobeda na Evropskom prvenstvu, pošto su u prvom kolu poraženi od Italije s 0:2, dok je Irskoj, posle remija od 1:1 sa Švedskom, ovo prvi poraz.

Irska će se u sredu u poslednjem kolu Grupe E sastati sa Italijom, dok Belgiju očekuje utakmica protiv Švedske.

Belgija je u prvom poluvremenu uglavnom kontrolisala ritam utakmice, ali nije iskoristila nekoliko dobrih situacija pred golom Irske.

„Djavoli“ su do vodjstva stigli posle kontranapada u 48. minutu. Kevin De Brujne je probio po desnoj strani, te je na ivici šesnaesterca pronašao Lukakua, koji je udarcem u donji desni ugao savladao Derena Rendolfa.

Belgija je nastavila s ofanzivnom igrom, pa su u 61. minutu duplirali prednost. Janik Karasko je s desnog boka odigrao povratnu loptu do Tomasa Manijea, a ovaj je potom uputio centaršut posle kog je Vitsel bio najviši u skoku i udarcem glavom savladao Rendolfa.

Konačan rezultat na stadionu u Bordou postavio je Lukaku svojim drugim golom u 70. minutu, a ponovo je Belgija do pogotka stigla nakon kontre. Ovaj put asistenciju je upisao kapiten Eden Azar.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika.

Od 18.00 u Marseju se sastaju Island i Madjarska u drugom kolu Grupe F, dok se od 21.00 u Parizu sastaju Portugal i Austrija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.