U trendu

Benfika i u revanšu pobedila Zenit za četvrtfinale LŠ

Fudbaleri Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su i večeras u revanšu u Sankt Peterburgu sa 2:1 pobedili Zenit.

Benfika je prvu utakmicu u Lisabonu dobila sa 1:0. Zenit je u revanšu vodio golom Hulka u 69. minutu, u 85. je izjednačio Nikolas Gaitan, a pobedu gostima doneo Taliska u šestom minutu sudijske nadoknade.

Zenit je imao inicijativu od početka utakmice, ali bez ozbiljnijih šansi, sve do gola Hulka.

Žirkov je bio snažniji u duelu s Nelsonom Semedom, potom odlično prošao po levoj strani i centrirao u peterac, gde je Hulk bio neometan i sa tri metra udarcem glavom postigao pogodak.

Fudbaleri Benfike su burno reagovali zbog odluke arbitra Viktora Kasaija da ne dosudi prekršaj nad desnim bekom portugalskog tima u tom duelu.

Benfika je potom bila agresivnija, ali je posebno raspoložen bio golman Zenita Jurij Lodigin.

Lodigin je prvo odlično odbranio šut Viktora Nilson-Lindelofa, ali je potom šest minuta pre kraja bio nemoćan, iako je i tad odlično zaustavio udarac Raula Himenesa sa tridesetak metara.

Golman ruskog kluba je odbranio šut Himenesa koji je išao u gornji desni ugao, lopta je posle toga pogodila prečku, a najbrži je bio Gaitan, koji je utrčao ispred Nikolasa Lombaetsa i lako postigao pogodak. Pobedu Benfiki doneo je rezervista Taliska u nadoknadi.

Tragičar Zenita bio je napadač Artjom Džjuba, koji je u drugom poluvremenu, pre izjednačujućeg gola Benfike, propustio dve izgledne prilike.

Reprezentativac Srbije Ljubomir Fejsa igrao je celu utakmicu za Benfiku.

Druga današnja utakmica igraće se od 20.45, kada će Čelsi u Londonu dočekati Pari Sen Žermen. Gosti posle prvog susreta imaju prednost od 2:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.