U trendu

Benites odbacio Džerardove tvrdnje

Trener Real Madrida Rafael Benites odbacio je danas tvrdnje bivšeg kapitenta Liverpula Stivena Džerarda da ga nije voleo dok su sarađivali u engleskom fudbalskom klubu.

Benites je trenirao Liverpul 2004. godine, kada je na klupi zamenio Žerara Ulijea i predvodio klub do trofeja u Ligi šampiona i FA kupa, zajedno s kapitenom Džerardom.

„Čitao sam njegove izjave i verujem da greši. Iz poštovanja koje imam za Stivija, Liverpul i njegove navijače, mislim da je najbolje pustiti da sve ovo prođe. On je izdao knjigu, sada sam trener Real Madrida i to se prodaje“, rekao je Benites za špansku televiziju.

Džerard, koji je napustio Liverpul na kraju prošle sezone i potpisao za Los Anđeles Galaksi, u autobiografiji „Moja priča“ opisao je svoj odnos sa Benitesom.

„Mislim da me Rafa Benites nije voleo kao osobu. Nisam siguran zbog čega, ali takav sam utisak stekao. To je verovatno počelo i pre nego što sam prvi put razgovarao s njim, to je počelo kada je upoznao moju majku“, naveo je Džerard.

U knjizi je opisana situacija u kojoj se Benites upoznao sa Džerardovom majkom.

„Kada je Rafa imenovan za trenera Liverpula, u junu 2004. godine, tog leta sam igrao za Englesku na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Čak iako ga je Rafa zamenio na klupi, Žerar Ulije je i dalje voleo Liverpul i ostali smo bliski. On i moja majka su došli u Portugal da me gledaju protiv Hrvatske i naleteli su na Rafu. Kada ga je Žerar predstavio, Rafa se rukovao sa mojom majkom i prvo što je pitao bilo je: ‘Da li Stiven voli novac“, piše u knjizi.

„Umesto standardnog pozdrava: ‘Zdravo, drago mi je što smo se upoznali’, ono su bile njegove prve reči upućene mojoj majci. Pomislio sam, kakvo je to pitanje. Mogu da razgovaram sa svim mojim bivšim trenerima u Liverpulu, osim sa Rafom“, naveo je Džerard.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.