U trendu

Benites: Želim da ostanem u Njukaslu

Trener fudbalera Njukasla Rafel Benites odbacio je danas spekulacije da će na leto preuzeti reprezentaciju Španije, pošto želi da ostane u engleskom klubu.

Selektor Španije Visente del Boske otići će iz reprezentacije posle Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog leta, a španski mediji spekulišu da će ga zameniti Benites.

Bivši trener Liverpula, Real Madrida i Čelsija rekao je da je koncentrisan na posao u Njukaslu i opstanak u Premijer ligi. Njegov ugovor sa crno-belima biće raskinut ako klub ispadne u drugu englesku ligu, Čempionšip.

„Ja sam trener Njujkasla i želim to da budem i sledeće sezone. Zadovoljan sam u klubu. Uvek je pozitivno kada ljudi pričaju o vama. Selekcija Španije je jedna od najboljih ekipa na svetu, ali sada sam koncentrisan na klub i želeo bih da ostanem u Njukaslu neko vreme“, rekao je Benites, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je selektor Španije Del Boske njegov prijatelj i da su dobro saradjivali.

„Bio sam njegov pomoćnik kada je predvodio Real Madrid, on zna kako radim. Ali, mislim da ću ostati u Njukaslu neko vreme. Uveren sam da ću ostati u Premijer ligi, pa ne razmišljam o drugim opcijama“, rekao je Benites.

Fudbalere Njukasla čeka velika borba za opstanak u Premijer ligi. Crno-beli su posle 31 kola pretposlednji na tabeli sa 25 bodova i imaju šest bodova manje i utakmicu manje od Noriča koji nije u zoni ispadanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.