U trendu

Beograd domaćin fudbalskog Mundijala za školarce

BEOGRAD – Svetsko školsko prvenstvo u fudbalu održaće se u Beogradu od 6. do 14. aprila, na osam terena u glavnom gradu i dva u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi, uz više od 1.000 učesnika, saopštio je Savez za školski sport Srbije.

Za titulu najbolje ekipe srednjoškolskog uzrasta boriće se timovi iz 24 zemlje u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji.

Biće to pravo Svetsko prvenstvo, sa puno utakmica, a gledaoci će moći na delu da vide mladiće i devojke koji kucaju na vrata prvih timova u svojim zemljama.

„Sigurno je da su među njima naslednici Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ali i Saše Ilića i Dragana Stojkovića Piksija. Potrudićemo se, kao i uvek do sada, da budemo sjajni domaćini. Ulaz na sve utakmice je besplatan“, izjavio je generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Uroš Savić, nekada i sam profesionalni fudbaler.

Beograd je u poslednje dve godine bio domaćin školskih svetskih prvenstava u basketu tri na tri i u odbojci.

„Ovo je još jedna u nizu potvrda da radimo odlično. Biće nam čast da ugostimo najbolje svetske ekipe i dugo se pripremamo za ovaj događaj. Uz veliki broj utakmica koje će se održati na čak 10 terena, klinci će imati i priliku da upoznaju glavni grad Srbije. Na Kalemegdanu ćemo imati organizaciju Kulturnog dana, gde će se predstaviti sve zemlje učesnice i to svako na svoj tradicionalni način. Veliku zahvalnost u finansijskoj pomoći oko SP dugujemo državi Srbiji, Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu i gradskom sekretarijatu za sport i omladinu“, istakao je predsednik Saveza za školski sport i član borda ISF-a Željko Tanasković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar