Berić podneo neopozivu ostavku u Partizanu

Potpredsednik košarkaškog kluba Partizan Miroslav Berić podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju.

Berić je najavio da će obavljati sve poslove “kao i do sada” dok se predsednik Nikola Peković ne vrati iz SAD, ali nije objasnio šta ga je navelo na taj korak.

“Žao mi je što je do toga došlo, posebno u ovom trenutku, kada se klub konsolidovao i ostvario značajan napredak u igri i rezultatima. Kako smatram da nisam uradio ništa loše i da nemam čega da se stidim, nisam više u mogućnosti da radim na način koji mislim da odgovara interesima kluba. Ne slažem se da postoji odgovornost rukovodstva kluba u odnosu na bilo šta osim na stanje u klubu i klupske rezultate”, napisao je Berić u saopštenju.

Pretpostavlja da se da je Berićevo nezadovoljstvo izazvano javnom kritikom premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je ove nedelje javno rekao da je ljut što uprava Partizana nije navijačima objavila koliko im vlada pomaže.

Dan kasnije, Partizan je objavio saopštenje u kome je javno zahvalio Vučiću na pomoći i pozvao nabijače da ne skandiraju protiv njega. Nezvanično se moglo čuti da je Berića pogodila ta kritika, jer ne veruje da je uradio bilo šta da zasluži takav istup premijera, od kada je preuzeo funkciju početkom septembra.

“Odbijam bilo kakve spekulacije vezane za nekakvo lično nezadovoljstvo stanjem, rezultatima i pozicijom Partizana, navedene u nekim listovima. U datim okolnostima, kad smo se borili da izbegnemo gašenje kluba, zadovoljan sam postignutim. Osim toga, verujem da je u odnosu na ta pitanja pre svega merodavan sud navijača, koji vole klub i koji su mu privrženi”, naveo je Berić.

Nekadašnji reprezentativac, osvajač svetskog i evropskog zlata, kao i olimpijskog srebra, rekao je da mu je krivo što se ovo dešava.

“Nesrećan sam zbog ovoga što se sada dogadja. Voleo bih da oni koji su privrženi Partizanu sad u još većoj meri (ako je to uopše moguće) podrže klub, tim i trenere da postignu još bolje rezultate, uprkos velikim problemima. Zahvaljujem se Nikoli Pekoviću na poverenju koje mi je ukazano i svim saradnicima u klubu na saradnji”, naveo je Berić.

On je 14. marta u Barseloni trebalo da ima sastanak sa upravom Evrolige.

“U Partizanu ću do povratka Nikole Pekovića iz SAD obavljati sve poslove kao i do sada, uradiću sve ono što je dogovoreno i održati sve važne sastanke koji su dogovoreni, osim ukoliko klub ne odluči drugačije. Razume se da ću, bez obzira na ostavku, pomoću klubu kada god je potrebno. Moj odnos prema Partizanu nije i nikada neće biti vezan za bilo kakvu funkciju”, naveo je Berić.

(Beta)

Ostavite komentar