U trendu

„Biću onaj stari do RG“: Đoković uz Vajdu prelazi na „Rafin režim“

Novak Đoković je u prva dva meča Mastersa u Monte Karlu uhvatio zalet i činilo se da je obnova saradnje sa Marjanom Vajdom urodila plodom. Put do vrha srpskog tenisera prekinuo je u trećem kolu Dominik Tim, ali Novakova vera u povratak nije poljuljana.

Đoković je nedavno najavio da će sledeći turnir na kom će učestvovati biti u Barseloni, gde ga čeka jaka konkurencija, ali čini se da on ima plan. Domaći mediji prenose da je Novaku potreban samo Rafin režim pripreme za Rolan Garos – šljaka za doručak, ručak i večeru. I Vajda, koji nadgleda sve višesatne treninge i popunjava mu rupe u kalendaru novim aktivnostima.

– Doživeo sam poraz u ranoj fazi Monte Karla i osećam da mi je potrebno još mečeva. Od jula sam vrlo malo igrao. Za mene je sada važno da iskoristim svaku priliku da budem na terenu. Planirao sam nastup u Madridu i Rimu, ali otvorila se šansa da se pojavim na još jednom turniru pre toga – nestrpljivo cupka Đoković u želji da opet izađe na mrežu.

Usmeni dogovor o obnovi saradnje zasada važi do drugog grend slema sezone, odnosno do kraja nadmetanja na crvenoj podlozi.

– Nastaviću sa jakim treninzima i gradiću formu tako da dostignem vrhunac na Rolan Garosu. To je najvažniji turnir u ovom delu sezone. Turniri u Madridu i Rimu se igraju nedelju za nedeljom, što je veoma zahtevno. Svi želimo da budemo sveži za najvažnije događaje, ali ne planiram da igram u nedelji pred odlazak Pariz, pa ću imati vremena za predah – samouveren je Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.