U trendu

Bila je to luda vožnja: Iz OVOGA je uspeo da se izvuče nepovređen (video)

Uh, bila je to jedna luda vožnja, smireno je nakon neverovatnih scena na trci Indy 500 rekao Skot Dikson (35).

Novozelanđanin je jednostavno izašao iz bolida i odšetao do lekara bez povreda, iako je njegov bolid bio neprepoznatljiv nakon sudara sa kolegom Džejem Hauardom.

Britanca je zaštitna ograda odbacila nazad na stazu, a na njega je naleteo Dikson sa oko 350 kilometara na sat, nakon čega je njegov bolid katapultiran nekoliko metara u vazduh. Sa desnom bočnom stranom bolida sleteo je na zaštitnu ogradu sa druge strane, okrenuo se nekoliko puta, zapalio i ponovno sleteo naglavačke na stazu, okretao se još nekoliko puta i napaokon stao.

– Ma samo sam malo ugruvan, ali bila je ovo svakako žestoka vožnja. Drago mi je da niko nije teže povređen, ali žao mi je zbog cele ekipe što sam izleteo – rekao je Dikson, pa opisao kako je sve izgledalo: – Nemate puno vremena za razmišljanje. Kad sam ga video, već sam odabrao stranu kojom ću ga proći, ali na žalost on se odbio od zida i tu više nije bilo pomoći.

Njegova supruga proživljavala je pravu dramu.

– Nisam mislila da će se izvući iz ovoga, nisam mislila da će se vratiti kući. Ovo je bila daleko najgora stvar koju sam videla u životu.

U trci Dikson je pobedio Takuma Sato ispred Helija Kastronevesa i Eda Džonsa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.