U trendu

Bio je nesporazum, nadam se pozivu

Posle nekoliko meseci konačno se o slučaju „Olimpijske igre“ oglasio i Boban Marjanović.Srpski košarkaš nije bio u reprezentaciji koja je osvojila istorijsko srebro u Rio de Žaneiru, nakon burnog leta i „sukoba“ sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

„U pitanju je bio nesporazum. Ko radi, taj i greši. Za mene je velika čast da igram za Srbiju i nadam se da će selektor Đorđević da me pozove da nastupam za reprezentaciju. Ponavljam, ukoliko me Đorđević pozove, odazvaću se. Pa, koji sportista ne želi da igra za svoju zemlju“, rekao je Marjanović za „Večernje novosti“, a prenose i ostali sportski mediji u Srbiji.

Marjanović je zbog pregovora u vezi sa novim ugovorom u NBA, gde je potpisao na tri godine za Detroit Pistonse (21 milion $) propustio kvalifikacije za Rio, a pošto nije na vreme javio selektoru da ne može da bude uz tim, ostao je i bez mesta na Igrama.

„Bilo je trenutaka kada sam iz kože želeo da iskočim. Gledao sam svaku utakmicu mojih drugara i, iskreno, bilo mi je jako teško što nisam bio sa njima. Ipak, Bogu hvala, odigrali smo najbolje kada je bilo najpotrebnije, a meni samo ostaje žal što nisam učestvovao na Igrama“, dodao je Marjanović.

Prošle sezone nije uspeo da osvoji NBA ligu sa San Antonio Sparsima, ali njegov novi tim ima slične ambicije.

„Cilj nam je da se plasiramo u plej-of, a narednih godina očekujem borbu za šampionski prsten, što bi, ako ga osvojimo, bilo ispunjenje mog dečačkog sna“, dodao je visoki centar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar