U trendu

Biti u sistemu Zvezde igračima podiže cenu

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da ne očekuje da će više bilo koji igrač napustiti klub, kao i da trebaju da budu svesni da im je igrama u ovoj ekipi vrednost samo veća.

„Svi koji nisu otišli, ostaju. A, ko dolazi, bićete uredno obavešteni. Ne mogu o imenima i prezimenima jer to nismo medjusobno usaglasili. Tu je faktor struke, kao i finansija, što je nadfaktor. Finansije su ograničene“, rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezdu su do sada napustili samo Majk Cirbes i Kvinsi Miler, koji su otišli u Makabi.

Prema rečima Čovića, Zvezda je pokazala jasan koncept i da igračima podiže vrednost.

„Zvezda je pokazala jasan koncept, da biti u ovom celom sistemu kod igrača podiže vrednost. Svako, i igrači i treneri i svi koji su u Zvezdi, treba da zahvale Zvezdi. Sve ostalo je relativna stvar. Kao što se desilo sa Kalinićem, Cirbesom, Milerom. To je jedan od faktora koji pozicionira Zvezdu kao klub, da odredjeni igrači nastupima u Zvezdi mogu da podignu svoju vrednost. Samo, Zvezda mora da vodi računa da i ona dobija odredjene benefite za to“, kazao je Čović.

On je dodao da će prioritet za dovodjenje biti domaći igrači, što ne znači da klub neće angažovati i nekog stranca.

Kako je rekao, trener Dejan Radonjić je „pod ugovorom“ i tu nema „šta da se doda“.

„Moj savet svima koji su pod ugovorom sa Zvezdom jeste, uz razumevanje da uvek postoje druge varijante, bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Zvezda ima neponovljiv ambijent, što je zasluga svih u Zvezdi, od portira do predsednika kluba“, rekao je Čović.

Budžet Zvezde u predstojećoj sezoni trebalo bi da bude oko šest miliona evra, a Čović je naveo i da je klub „srećno prošao“ prošle jer je sve zaokruženo „u okvirima planiranog“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.