U trendu

Bivši Junajtedovci: Sramotan poraz, Vidić nije smeo da ode

Legendarni fudbaleri Mančester Junajteda Pol Skols, Rio Ferdinand i Majkl Oven okrivili su menadžera Luja van Gala za ranu eliminaciju iz Lige šampiona.

Nekadašnji engleski reprezentativci označili su poraz od Volfsburga (3:2) i kraj takmičenja ove sezone u najjačem evropskom takmičenju kao katastrofu.

„Ovo je trenutno najgori sastav. Igrači koje je odabrao Luj van Gal dopustili su da budu poraženi od lošijeg tima. Ne uživam u igri van Gala jer ne postoji rizik i kreativnost. Potrošio je 250 miliona funti na pojačanja i nije uspeo da prođe grupu. Nisam iznenađen, ali je ovo katastrofa“, rekao je Skols gostujući na televiziji BT Sport.

Najgrublji u komentarima bio je Ferdinand, istakavši da je sramota da tako veliki klub igra Ligu Evrope.

„Kada sam igrao za Junajted igranje u Ligi Evrope bilo je sramotno za klub. Neke stvari i funkcije morale bi da se ispitaju“, izjavio je Ferdinand.

Oven je dodao da van Galova strategija nije na nivou Junajteda.

„Igrači koji su napustili klub u Van Galovo vreme bolji su od onih koji su igrali protiv Volfsburga. Rafael, Vidić, Evans, Evra, Nani, Kagava, Van Persi, Ćićarito, Januzaj i Velbek su jednostavno oterani“, zaključio je Oven.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.