U trendu

Bivši reprezentativac Nikić novi član odbojkaša „Vojvodine“

NOVI SAD – Bivši odbojkaški reprezentativac Srbije Miloš Nikić od danas je novi član Odbojkaškog kluba „Vojvodina“.

Nikić je jedno od najjačih pojačanja tog kluba u poslednjih nekoliko godina, čime se potvrđuje namera „Vojvodine“ da se plasira u Ligu šampiona Evrope.

„Drago mi je što sam deo jednog ozbiljnog projekta koji je poslednjih nekoliko godina, na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem, krenuo da ide jednom putanjom ka vrhu. Na meni je da prenesem svo iskustvo, znanje, želju i energiju i da zajedno stvaramo lepu priču za grad, odbojku u klubu i Srbiji“, rekao je Nikić.

Izrazio je zahvalnost predsedniku kluba i sportskom direktoru što su mu pružili priliku da se vrati u srpsku odbojku posle, ističe, toliko godina provedenih u inostranstvu.

Nikić kaže da je sada najbitnije da se u ekipi stvori „igračka hemija“ i da zajedničkim snagama osvare ciljeve – plasman u grupnu fazu Lige šampiona Evrope, odbrana titule i osvajanje Kupa Srbije.

Član „Vojvodine“ Nikić će biti najmanje godinu dana.

On je obavio sve lekarske preglede, a na nekoj od narednih konferencija za medije OK „Vojvodina“, Nikić će i zvanično biti predstavljen javnosti.

Miloš Nikić je bivši reprezentativac Srbije, igra na poziciji primača, a igrao je za odbojkaške klubove u Italiji, Rusiji, Turskoj, Argentini.

Sa reprezentacijom Srbije 2016. godine osvojio je zlato u Svetskoj ligi, a bio je deo ekipe koja je 2011. godine postala šampion Evrope.

Rođen je na Cetinju i ima 33 godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.