U trendu

Blanka Vlašić počela pripreme za Svetsko prvenstvo

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić rekla je danas da je odustala od nastupa na mitinzima Dijamantske lige kako bi se što bolje pripremila za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu.
Hrvatska rekorderka u skoku u vis je u utorak otkazala nastupe na mitinzima Dijamantske lige.

„Već neko vreme osećam tegobe u toj desnoj ahilovoj tetivi. Poslednjih dana se situacija malo pogoršala, pa smo nakon dijagnostičkog pregleda i savetovanja sa stručnjacima odlučili da preskočimo Lozanu i Monte Karlo i da odmah počnemo rehabilitaciju kako bih imala dovoljno vremena za pripreme za SP. Dosta toga mogu da odrađujem na treningu tako da smo, na neki način, već počeli pripreme za to takmičenje. Nadam se i verujem da ću sezonu završiti u lepom takmičarskom ritmu“, rekla je Vlašić, prenosi Hina.

Vlašić je ove sezone nastupila na dva mitinga Dijamantske lige, u Rimu i Njujorku, i na tim takmičenjima je zauzela drugo mesto s preskočenih 1,97 metara.

Vlašić je tokom karijere osvojila dve titule svetskog prvaka, u Osaki 2007. i Berlinu 2009. godine, dok je u Daeguu 2011. godine bila srebrna. Na poslednjem šampionatu sveta u Moskvi, pre dve godine, nije nastupila zbog problema sa povredom.

Hrvatska atletičarka osvojila je i srebrnu olimpijsku medalju na Igrama u Pekingu 2008. godine na stadionu „Ptičje gnezdo“ gde će se održati i ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.