U trendu

Blat o FIBA i Evroligi: Stop sujeti i političkim idejama

ATINA – Trener Olimpijakosa Dejvid Blat kritikovao je danas Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA) i Evroligu i poručio da njihov sukob mora momentalno da prestane za dobrobit igrača i cele košarke.

Blatove reči dolaze u trenutku kada mnogi igrači moraju da se odazovu u reprezentaciju za nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, baš u trenutku priprema klubova za novu sezonu.

„Neko sam ko je živeo u „oba sveta“, dugo sam bio selektor, sedam godina na čelu reprezentacije Rusije, a 25 kao trener. Više od decenije sam u Evroligi i znam jako dobro ljude sa obe strane. Ova situacija nije dobra za ostale“, rekao je Blat, a prenosi Eurohups.

Amerikanac sa izraelskim pasošem smatra da postoji mnogo stručnjaka sa dobrim idejama iz obe organizacije, ali da ne mogu da se dogovore i urade pravu stvar.

„Ovo što se dešava nije dobro za košarku, najviše igrače, ali jeste za ljudi sa izraženim egom i političkim dizajnom. Vreme je da se tome stane na put i da neko izađe sa stavom „Da vidimo šta ćemo da uradimo najbolje za igru, a ne za političare, sujete, ideje“. Pogrešno je i mora da prestane“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.