najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Blater možda ostane predsednik FIFA i posle izbora?

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater ne isključuje mogućnost da ostane na toj funkciji i posle izbora u februaru sledeće godine.

To je potvrdio njegov bivši savetnik za odnose s javnošću Klaus Štolker, a prenosi Rojters.

Blater je trenutno pod istragom zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje i proneveru, a ranije je obećao da će Kongresu FIFA dati mandat kako bi se održali izbori za novog čelnika te organizacije.

Međutim, glavni kandidat za Blaterovog naslednika, predsednik UEFA Mišel Platini, takođe je pod istragom pošto mu je navodno na nezakonit način uplaćena suma od dva miliona švajcarskih franaka, pa bi mogao da bude suspendovan od učešća u izboru za novog predsednika FIFA.

“Poslednjih desetak dana imali smo internu konferenciju u FIFA. Blater je tada naveo da 26. februara može svašta da se dogodi, a niko ne zna šta. On je dodao da će biti prisiljen da ostane ukoliko drugi kandidat ne bude izabran. Apsolutno nije zabrinut, ima sve informamcije i potpuno je opušten. Blater će voditi FIFA do izbora, a onda će videti da li je kandidat sposoban da preuzme njegov posao”, rekao je Štolker.

Izbori za novog predsednika FIFA zakazani su za 26. februar 2016. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike