U trendu

„Tompson dokazani patriota, Kolinda kao Tuđman“

Proslavljeni hrvatski fudbalski stručnjak Miroslav Chiro Blažević izjavio je da bi „poslao u zatvor“ onoga ko je Tompsonu, kako kaže, „dokazanom patrioti“, zabranio da dalje peva na zagrebačkom Trgu bana Jelačića prilikom dočeka srebrnih hrvatskih fudbalera posle Svetskog prvenstva u fudbalu.

„Ja bih odmah poslao u zatvor onoga ko je zabranio Tompsonu da dalje peva. Ko je taj kreten koji je sebi dao za pravo da jednom dokazanom patrioti zabrani da peva. Koja je to drskost određivati Modriću i drugim hrvatskim vitezovima ko će im pevati“, istakao je Blažević u intervjuu za zagrebački nedeljnik „Globus“.

Blažević je hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović uporedio sa prvim predsednikom Hrvatske, Franjom Tuđmanom, a smatra da je njeno ponašanje, koje su joj zamerili mnogi pojedinci, bilo sasvim na mestu, te da je osvojila sve „spontanošću i entuzijazmom“.

„Predsednici kapa do poda za sve što je napravila. Ona je osvojila svet svojom spontanošću i manifestacijom entuzijazma. Bila je kao Franjo Tuđman. Svaka joj čast“, naveo je Blažević.

Miroslav Chiro Blažević vodio je hrvatsku reprezentaciju na SP u Francuskoj 1998. godine kada je ona osvojila bronzanu medalju što se smatralo do ove godine najvećim uspehom hrvatskog fudbala.

U javnosti je poznat kao kontroverzan trener sa nizom eksentričnih i provokativnih izjava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.