U trendu

„Blik“: Jang Bojs protiv Zvezde i za čast Šaćirija

BERN – Vodeći švajcarski štampani mediji duel Jang Bojsa i Crvene zvezde u Bernu najavljuju kao pitanje časti za švajcarski fudbal i tamošnjeg reprezentativca rođenog na Kosmetu Džerdana Šaćirija.

List „Blik“ dao je veliki prostor večerašnjoj utakmici na stadionu „Švajcarska“ sa naslovom „Pitanje časti“, ali i za igrača iz Gnjilana koji je neprimerenim radovanjem gola za Švajcarsku protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji „podigao prašinu“.

„Jang Bojs brani švajcarski fudbal, koji se ovog leta „ispljao“. Zato protiv Zvezde moraju da se otvore vrata Lige šampiona. Radi se i o časti Šaćirija i svega što se događalo na Mundijalu kada su se Srbi pokazali kao loši gubitnici“, piše u tekstu.

Dalje se navodi da je bilo pritisaka iz Zvezde kako bi Šaćiri propustio gostovanje u Beogradu sa Liverpulom.

„Umanjena vrednost trijumfa Švajcarske nad Srbijom rezultirala je da menadžer Liverpula Jirgen Klop padne pod politički pritisak i ne povede ga u Srbiju. Zvezda je senzacionalno slavila, a sada Jang Bojs ima priliku da igra i za Šaćirija“.

Zanimljivu ilustraciju na naslovnici donosi list „Berner Zeitung“ sa fudbalerima Jang Bojsa kako pokušavaju da dohvate visoko podignutu crvenu zvezdu, simbolizovanu kao amblem Lige šampiona.

„Put do zvezda“, naslov je tog lista u kome se podseća da je rival Jang Bojs drugu godinu u nizu tim sa Balkana za mesto u LŠ, nakon što je prošle godine izbacio zagrevački Dinamo.

„Le journal“ ističe da su Srbi velika prepreka šampionu Švajcarske, a „Biel Taglbat“ da Jang Bojsu preti „deja vu“ iz 2004. godine kada je Crvena zvezda bila bolja u kvalifikacijama za LŠ sa ukupnih 5:2.

Prva utakmica plej-ofa za LŠ Jang Bojs – Crvena zvezda počinje večeras u 21 sat u Bernu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar