U trendu

Bogdanović: Nisam se baš pokazao koliko sam želeo

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je zbog prevelike želje „izgoreo“ u večerašnjoj finalnoj utakmici olimpijskog turnira protiv SAD, da mora još da napreduje, ali da je zadovoljan srebrnom medaljom.

„Nismo hteli ovako da završimo, ali dali smo sve od sebe. Možda smo ušli sa prevelikom željom, ja sam malo izgoreo, moram još da radim i da napredujem. Mislim da ćemo sledeći put biti bliži. Već smo bolji nego u Španiji na Svetskom prvenstvu. Još jedna medalja, ovako želimo da završavamo prvenstva, sa medaljom, to je glavni cilj ove reprezentacije“, rekao je Bogdanović novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkaši Srbije osvojili su večeras srebrnu medalju u Riju pošto su izgubili od SAD sa 66:96.

„Još moram da radim i napredujem da bih dostigao nivo, da budem konstantniji i mnogo bolji. Nisam se baš pokazao koliko sam želeo, a imao sam preveliku želju. Malo smo svi izgoreli, u nekim situacijama smo požurili, a oni to kažnjavaju u dva minuta. Valjda ćemo imati još neku šansu protiv njih. Najviše smo izgubili krajem prve i u drugoj četvrtini kada su otišli na 10 razlike. Nismo uspeli da pogodimo par otvorenih šuteva, oni su pogadjali, Kevin Durent preko ruke sa 10 metara. To njima nije ništa novo, tako igraju, navikli su. Ovo im je možda najbolja utakmica na turniru. Teško je protiv njih, ne sme mnogo da se greši“, rekao je Bogdanović.

On je postigao sedam poena, ali je promašio nekoliko šuteva.

„Nikad ne razmišljam da ulazim u problem. Dve, tri lopte su izašle da ne poveruješ kako. Dešavalo mi se i ranije da promašujem, a onda pogodim tri uzastpno. Sada nije bilo tako, nismo ušli u bolji finiš. Pomešane su mi emocije, ja ne volim da gubim i ne mogu odmah da se radujem, ali kad dodjem u Beograd biće vremena za radovanje. Australiju smo u polufinalu dobili sa 30 razlike, ali bio sam nezadovoljan što nisam mogao više da doprinesem. Toliko dajem svega, od sebe odvajam za to i bilo mi je malo krivo. Vratiće se negde valjda… Medalju posvećujem porodici“, rekao je Bogdanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.