U trendu

Bogdanović: Nismo potcenili Madjare

Košarkaš Srbije Bogdan Bogdanović rekao je danas da je Madjarska odigrala odličan meč i da njegova ekipa nije potcenila protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva.

„Odigrali smo solidnu utakmicu. Ušli smo koncentrisano i kada je bilo 16:3 mislili smo biće lagano. Medjutim, oni su pokazali sav svoj talenat i videlo se da mogu“, rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Srbije plasirali su se danas u četvrfinale Evropskog prvenstva, pošto su u osmini finala u Istanbulu pobedili selekciju Madjarske sa 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25).

„Madjari su odigrali odlično. Nismo ih mi potcenili, bilo je posle blizu 20 za nas, a ako ne prelomiš tada, onda se vrati ispod 10 i onda je opet egal utakmica, utakmica na dva-tri poseda. Dobro je da smo pobedili i sada treba da se odmorimo i spremimo za Italijane“, rekao je Bogdanović.

Srbija će u borbi za polufinale šampionata Evrope igrati protiv Italije. Taj meč je na programu u sredu.

„Oni su dosta sličan protivnik Madjarskoj, samo na višem nivou. Dosta šutiraju za tri poena, manje igraju ‘pik’, ali su nezgodni iz kretnje bez lopte. Nezgodna ekipa, dosta talenta, teško ih je čuvati jedan na jedan, ali imamo i mi naše prednosti koje treba iskoristiti“, rekao je Bogdanović.

Vladimir Lučić je takodje pohvalio Madjare.

„Dobro smo otvorili utakmicu, stekli razliku na početku, a onda iz nekog razloga smo sredinom prve četvrtine pali i dozvolili im da se vrate u meč. Poseduju kvalitet, bili su rasterećeni, ubacili su dosta šuteva što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama… Eto, teže nego očekivano smo pobedili, ali došli smo do četvrtfinala i spremamo se za Italiju“, rekao je Lučić.

Lučić je kazao da je možda i dobro što je njegova ekipa odigrala teži meč u osmini finala.

„Možda i jeste dobro, šta znam… Više je bilo naših grešaka koje su dovele do toga da utakmica bude neizvesnija. Mislim da smo spremni za četvrfinale. Igrali smo protiv Italijana, porasli su kao ekipa na ovom Evropskom prvenstvu. Težak duel nas čeka, ali bićemo spremni“, rekao je Lučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar