U trendu

Bogdanović: Osvojio sam olimpijsko srebro, sledeća je Evro

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović izjavio je danas da je ispunio prvi cilj osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, a da je naredni trofej Evrolige sa Fenerbahčeom.

„Svakog dana sam sve motivisaniji, ne razmisljam da sam završio san, iako je veliki uspeh srebro u Riju. Sebi stalno postavljam nove ciljeve, a to je da osvojim Evroligu sa Fenerbahčeom. Znam da neće biti lako, mnogi vide CSKA i nas kao favorite, ali dugačak je put“, rekao je Bogdanović na druženju sa građanima u Roda marketu na Novom Beogradu.

Bogdanović je dodao da još uvek nije svestan kakav je uspeh napravljen na Olimpijskim igrama.

„Iz dana u dan nam prilaze ljudi, čestitaju, hoće da se slikaju, organizuju se sjajni dočeci i to je fenomenalno. Zbog svega toga se i bavimo košarkom, to je naša najveća motivacija“, poručio je sjajni šuter koji je meč protiv Australije (87:61) u polufinalu označio kao najbolji trenutak u Brazilu.

„Bio je neverovatan osećaj i euforija… Amerikanci su bili ubedljivi u finalu, ali smo napredovali i izgubili manjom razlikom u odnosu na finale u Španiji“, rekao je Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana rekao je da mu je san da jednog dana zaigra u NBA ligi, ali da ne želi da žuri, nakon što na njega polažu prava Sakramento Kingsi.

„Ne volim da žurim i razmišljam mnogo unapred, već da idem polako. Čeka me naporna sezona u Fenerbahčeu i želim na nju da se fokusiram, a potom ću videti“, zaključio je Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.