U trendu

Bolt ponovo pobedio Getlina i odbranio titulu na 200 metara na SP

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt odbranio je danas titulu prvaka u trci na 200 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Višestruki olimpijski šampion i svetski rekorder Bolt pobedio je rezultatom 19,55 sekundi, što je najbolji rezultat u svetu ove godine. To je deseta zlatna medalja za Bolta na svetskim prvenstvima, a četvrta uzastopna na 200 metara.

Drugo mesto zauzeo je Amerikanac Džastin Getlin sa 19,74, a bronzanu medalju osvojio je Anaso Džobodvana sa 19,86 sekundi, što je nacionalni rekord Južne Afrike.

Bolt je dobro startovao i odmah je poveo. Getlin je zapretio na ulasku u krivinu, ali je Jamajčanin u poslednjih 50 metara ubrzao i pobedio.

Bolt je pre pet dana odbranio titulu i na 100 metara i tada je u finalu pobedio Getlina.

U trci na 200 metara četvrto mesto zauzeo je Alonso Edvards iz Paname, a bronza mu je izmakla za dva hiljadita dela sekunde. Britanac Zarnel Hjuz zauzeo je peto mesto ličnim rekordom od 20,02 sekunde, a šesto mesto Ramil Gulijev iz Turske sa 20,11 sekundi.

Sprinter iz Katara Femi Ogunode zauzeo je sedmo mesto sa 20,27 sekundi, a poslednji je bio Jamajčanin Nikel Ašmede sa 20,33 sekunde.
Bolta srušio kamerman

Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt samo što je osvojio titulu svetskog prvaka na 200 metara doživeo je neočekivani pad, pošto ga je slučajno srušio kamerman u želji da ga snimi izbliza.

Kamerman je vozeći se na jednoj vrsti bicikla prišao Boltu s leđa i kada se Jamajčanin slučajno okrenuo, obojica su pali.

Bolt se spretno podigao i pitao kamermana da li je sve u redu, da bi potom nastavio da slavi titulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar