U trendu

Bolt: U dobroj sam formi, spreman sam

Svetski rekorder na 100 i 200 metara, atletičar sa Jamajke Jusein Bolt poručio je danas da je u dobroj formi i da je spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu.
Svetsko atletsko prvenstvo počinje u subotu u Pekingu, a Bolt se posle sedam godina vraća na stadion „Pričje gnezdo“ gde je na Olimpijskim igrama osvojio zlatne medalje u trakama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4×100 metara.

Posle spektakularnih Igara u Pekingu gde je postavio nove svetske rekorde, Bolt je sakupio još osam titula šampiona sveta i tri olimpijska zlata u Londonu 2012. godine.

Vremena se, međutim, menjaju i sada je glavno pitanje koja je razlika između Bolta 2008. i Bolta 2015. godine.

„Ja sam u sportu dugo i video sam mnogo toga. Mogu da kažem da sam se promenio, drugačiji sam“, rekao je Bolt.

Predstojeći šampionat sveta će biti najveći izazov u Boltovoj karijeri do sada. Jamajčanin trenutno ima tek sedmo vreme na svetu na 100 metara, najbolji rezultat mu je 9,87 sekundi, dok je na 200 metara tek na 19. mestu s rezultatom od 20,13 sekundi.

Ove godine je imao problema s povredama, tako da se gotovo nije ni takmičio, odnosno imao je samo po tri trke na 100 i 200 metara.

Postoji velika opasnost da se Boltova vladavina u sprintu okonča u Pekingu, a najveći rival će mu biti Amerikanac Džastin Getlin, olimpijski šampion iz Atine.

„Osećam se dobro. Voleo bih da sam imao više trka, ali dobro sam trenirao. Trener je srećan i za mene je dobro što to vidim. U Londonu (na mitingu Dijamantske lige) sam imao dve dobre trke, i iako se nisam mnogo takmičio od tada za mene je bilo važno da dobro treniram“, rekao je Bolt.

„Nisam neko vreme trčao na 200 metara, ali trke na 100 mi ulivaju samopouzdanje. Stvari će doći na svoje mesto na takmičenju, nisam zabrinut“, dodao je on.

Bolt sutra puni 29 godina, a danas je priznao da ništa nije planirao za rođendan, jer želi rano u krevet kako bi se spremio za kvalifikacije na 100 metara u subotu.

„Siguran sam da će mi neko doneti tortu“, naveo je Bolt.

Kvalifikacije na 100 metara su na programu u subotu, dok je finale dan kasnije.

(Beta)

Napišite komentar